torsdag 10 mars 2011

New baked Cinnamon rolls (Bullar/Vetelängd)

The title gives it away, I made cinnamon rolls last night. But this time I tried to make them into just one big piece by cutting the dough on the sides instead of having multiple small rolls. It turned out pretty good if I may say it myself. If you're interested in the recipe it's underneath the pictures.








Recipe (Swedish):

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
cirka 14 dl vetemjöl
fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
2 msk kanel

Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken, värm till fingervarmt, 37 °C.
Smula sönder jästen i en bunke och slå över den varma degvätskan. Rör tills all jäst är lös. Tillsätt salt, socker och kardemumma, ha sedan i vetemjölet i omgångar tills du får en jämn fin deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter eller till dubbel storlek. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt ihop degen. Dela den i i två bitar och kavla ut dem till cirka 30 x 40 cm stora plattor. Bred på smöret, strö över socker, hackad mandel och kanel. Rulla ihop till längder och lägg på en plåt. Klipp centimetertjocka jack i sidorna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker eller mandelspån över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar